Szabadidő
Szponzorált tartalom

Te sem akarod, hogy az ünnep véget érjen? (x)

Ha nem szeretnél csalódást okozni az ajándékaiddal, lepd meg a családodat koncertélménnyel. A Budapesti Fesztiválzenekar sosem gondolkodik klisékben, karácsonyra pedig külön élménycsomaggal készültek neked.

Négy koncert, négy életérzés. Mesés Vivaldi, sugárzó Schumann és Beethoven, egy világpremier és egy abszolút kötelező Mahler-est. Ha ebből a színes csomagból válogatsz össze koncerteket a fa alá, a Fesztiválzenekar 10 százalék kedvezménnyel ajándékoz meg téged.

Baráth Emőke

Januárban két este Vivaldié: dúsan hömpölygő áriákat hallhattok a Szajna partjáról Baráth Emőke, Sonia Prina és Brindley Sherratt szólójával. A barokk zene fiatal brit mestere, Jonathan Cohen az olasz zeneszerző frappáns, meseszerű művén keresztül mutatja be, hogyan működött a nemzetközi diplomácia a 18. században.

Barokk báj: 2020. január 10-11., Zeneakadémia

A barokk estek után bevesznek egy éles kanyart, és máris ott találjuk magunkat a Fesztiválzenekar „nappalijában”. Imádják megmutatni a friss, mai zenéket. Kovács Zoltán kifejezetten nekik írta „-3” című darabját, amit a magyar közönség hallhat először a világon!

A jövő zenéje: 2020. január 12., Selmeci utcai próbaterem

Benjamin Beilman

Szintén januárban Beethoven és Schumann zenéjével érkezik a BFZ-hez a német repertoár egyik legprofibb karmestere, Marek Janowski. Beethoven egyetlen hegedűversenyét, ami egyszerre tornáztatja meg a testet és a lelket, Benjamin Beilman játssza el 1709-es Stradivariján, kettősük pedig garancia a minőségre. Schumann II. szimfóniáját nagyon rossz állapotban írta, a darab mégis megmutatja, hogyan győzedelmeskedik a kreatív életerő.

Beethoven, Schumann: 2020. január 19-20., Müpa

Fischer Iván

„Miközben a zenei világ tele van specialistákkal, az egyik a szikéhez, a másik a fűrészhez ért a legjobban, addig Fischer Iván olyan hétköznapi természetességgel szólaltatja meg Mahlert, mint aki vajat ken finom rozskenyérre” – olvasható egy korábbi kritikában. Februárban újabb Mahler-élmény Fischer Ivánnal és a BFZ-vel. Abszolút kötelező.

Mahler-est: 2020. február 15-16-17., Müpa

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top