Szabadidő

Íme 2019 legjobb karácsonyi zenéi!

Ünnepi összeállításunk december 24-re, ha már unod a „kötelező” karácsonyi slágereket.

Ma este mindenhol beköszönt a karácsony, az ünneplésnek pedig a bejgli és a tojáslikőr mellett elengedhetetlen eleme a karácsonyi zene. Sajnos, általában ilyenkorra a legtöbben már herótot kapnak a nagyjából október vége vagy november eleje óta rojtosra játszott nótáktól, ilyenkor jól jön, ha a túlpörgetett örökzöldek mellett találunk alternatív megoldásokat. Ebben szeretnénk segíteni néhány, kevésbé ismert, illetve idei friss karácsonyi zenével. Lássuk, idén kik gondoskodnak a meghitt ünnepi hangulatról. 

Ha már unod a szokásos karácsonyi zenéket… (Fotó: iStockphoto)

Lea Michele – Christmas in New York

A leginkább a Glee című sorozatból ismert Lea Michele-nek kiváló énekhangja van, ezt a már említett sorozatban is többször bizonyíthatta. Most azonban egy ízig-vérig karácsonyi dallal jelentkezett, amiért nagyon hálásak vagyunk két George Michael- és egy Mariah Carey-szám között. A Christmas in New York a maga kategóriájában klasszikus, karácsonyt ünneplő dalnak tekinthető, nincsenek benne formabontó elemek, cserébe van benne minden, amit egy ilyenkor hallgatott nótától elvárnánk. A legnagyobb erénye azonban, hogy csupán bő egy hónapja jelent meg, így még bizonyára senki sem tudott ráunni. 

 

Ne-Yo feat. Dre Island – Christmas Vibez (Visualizer) 

Szintén egy friss, ropogós karácsonyi sláger, az Usher, illetve inkább Pharrell Williams babérjaira törő Ne-Yo előadásában. Már csak azért is felüdülés hallgatni, mert nem a tipikus, jól megszokott ünnepi nóták lüktetését hozza, így valódi szellemi felfrissülést hozhat a Jingle bells és az O, Tannenbaum tízezredik meghallgatásától elfásult agyaknak. A videoklipet teljes képernyőre kirakva pedig akár afféle virtuális kandallóként is használhatjuk. Ha tetszett, keress rá az R&B énekes karácsonyi albumára, amely az Another Kind of Christmas Album címet kapta. 

Chicago – Sleigh Ride 2019

Elismerjük, itt egy picit csaltunk, mivel a Sleigh Ride című nóta legalább 1958 óta létezik, Johny Mathis előadásában. A Chicago idei verziója – épp december 6-án jelent meg, vagyis mondhatjuk, hogy a Mikulás hozta – azonban új lendületet ad a jól ismert nótának, ráadásul ez a dal nálunk amúgy sem annyira népszerű, mint például a Jingle Bells vagy a Rockin’ Around The Christmas Tree, így bizonyára családtagjainknak sem jön még ki a könyökén. 

Pentatonix – Joyful, Joyful

Ez is egy ismert dal friss feldolgozása, ami egyrészt rámutat, hogy a Pentatonix tagjai idén eléggé várhatták a karácsonyt, mivel az alábbi szám már október 24-én felkerült a YouTube-ra. Amiért azonban beválogattuk, az egyértelműen a zenei élmény, az együttes ugyanis már korábban is bizonyította, hogy tagjainak elképesztő hangja van. Ha pedig valakinek ismerősen cseng a rapbetétekkel is megbolondított Joyful, Joyful, ez azért lehet, mert az eredeti verzió az Apáca show című vígjáték második részében hangzott el, valamikor a kilencvenes években. Azt kell, hogy mondjuk, a 2019-es, felfrissített változat jobban sikerült. 

Robbie Williams feat. Jamie Cullum – Merry Xmas Everybody

A Take That egykori lázadója régen hallatott magáról, ezért nagyon megörültünk neki, amikor rátaláltunk Robbie Williams idén novemberben kiadott dalára, amelyben Jamie Cullummal együtt kívánnak mindenkinek nagyon boldog karácsonyt. Mi is így teszünk, minden kedves olvasónknak békés, meghitt ünnepeket kívánunk! Az alábbi számmal kapcsolatban pedig csak arra figyelmeztetnénk, óvatosan hallgassa mindenki, mert könnyen lehet, hogy ez lesz a következő évek lépten-nyomon visszatérő karácsonyi slágere. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top