Szabadidő

15 önkéntes segítette haza karácsonyra az ellopott kutyát

Zeust, a pitbullkeveréket októberben lopták el gazdájától: nem sokkal karácsony előtt találtak rá – 2000 mérföldre az otthonától.

Még októbert írtunk az esetről, mikor a montanai Butte-ban élő nő, Cassandra egyik nap arra ment haza, hogy kirabolták. Ahogy azt a WOWK 13 amerikai hírcsatornának részletesen elmesélte, a betörő nemcsak a személyes holmiját vitte magával, hanem a legjobb barátját is: Zeust, a fiatal pitbullkeveréket.

zeus kutya lopás

Kép forrása: dog rates

Cassandra a rablás utáni hónapokat azzal töltötte, hogy minden módon próbált ellopott kutyája nyomára akadni. Sokáig teljesen eredménytelenül. Aztán egy héttel karácsony előtt csoda történt: több mint 2000 mérföldre montanai otthonuktól a rendőrség megtalálta azt a „barátot”, aki kirabolta Cassandrát, nála pedig Zeust is.

zeus kutya lopás

Kép forrása: dog rates

A fiatal nőnek innentől kezdve nem maradt más dolga, mint hogy távirányítással valahogy hazajuttassa kedvencét, akit 33 kilója miatt egyetlen repülőre sem engedtek fel. Nem volt egyszerű feladat, de Cassandra szerencsére nem maradt magára. A Many Paws Volunteer Transport vállalta, hogy megszervezi a kutya országjáró utazását, miközben a Kanawha Charleston Humane Association időről időre beszámolt a legfontosabb eseményekről.

zeus kutya lopás

Kép forrása: dog rates

Végül, ahogy a Many Paws írta, „30 láb megfeszített munkájának” köszönhetően Zeus hazaért. Méghozzá éppen karácsonyra. Tökéletes időzítés!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top