Mindennapok

Rendőrségen lopták a szegény gyerekek ajándékait

A rendőrőrs munkatársai megdöbbenve tapasztalták, hogy valaki lopja a rászoruló gyerekeknek gyűjtött ajándéktárgyakat, ezért nekiálltak kinyomozni az esetet, aminek ugyancsak szívmelengető vége lett.

Az eset az USA keleti partján található Massachusetts Franklin nevű városkájában történt, ahol a rendőrök játékokat gyűjtöttek karácsonyra a helyi rászoruló gyerekeknek – számolt be a nem hétköznapi esetről a Fox News. Valakinek azonban feltűnt, hogy a gyűjtőládából elkezdtek eltünedezni a játékok. 

A derék rendőrök ezért a biztonsági kamerák felvételeit kezdték tanulmányozni, hogy kiderüljön, kinek van szíve a szegény gyerekektől lopni. A módszer működött, a tettest pillanatok alatt lebuktatták. 

Az elkövető nem volt más, mint a rendőrőrs munkatársaként dolgozó golden retriever, a terápiás kutyaként foglalkoztatott Ben. Bár a felvételen nem látszott, hová viszi a játékokat, az egyértelmű volt, hogy a kutya cseni el a dobozban gyűjtögetett játékok egyikét-másikát. 

Képünk illusztráció, de bizonyára a képen látható elkövető is hasonlóan súlyos bűncselekményt követett el (Fotó: iStockphoto)

A Franklin Police Department Facebook-oldalára pedig fel is töltötték az alábbi videót, ahol tettenérést foganatosítanak épp Ben sérelmére. A jószág ugyanis éppen egy műanyag bölcsőre vetett szemet, amit a fogantyújánál fogva meg is lovasított. Hiába kérdezik tőle, hová viszi, a kutya úgy tesz, mintha nem hallana semmit, és a zsákmánnyal szépen eloldalog. 

James Mill rendőrfőnök-helyettes a Boston 25 csatornának nyilatkozva elmesélte, hogy a játékokat végül egy íróasztal alatt találták meg, ahol Ben előszeretettel heverészik. 

A nagy lebukás ellenére a kutya nem kapott büntetést, mivel a rendőrőrsön mindenki imádja. 

„Ben szabadon mászkálhat az egész őrsön és ez csodálatos – tette hozzá Mill. – Ő olyan, mint a házibulin az az arc, akit mindenki imád. Ha Ben besétál valahová, egy picit mindig kisüt a nap.”

A rendőrök végül az összes játékot újakra cserélték, miután rájöttek, hogy Ben azokat is összenyálazta, amiket nem csórt el. 

A kutyust mindössze annyi hátrány érte, hogy amíg zajlik a játékgyűjtő akció, addig nem mehet be abba a terembe, ahol a gyűjtődobozt elhelyezték.

De mivel most már van elég játéka, erre valószínűleg nem is lesz szüksége. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top