nlc.hu
Mindennapok

Orvosnak kiadva magát lopott betegektől egy budapesti férfi

Egészségügyi alkalmazottnak adta ki magát, hogy kórházban fekvő betegektől lopjon

A rendőrök elkapták a budapesti férfit, aki több pácienst is megkárosított.

Egy férfi egészségügyi alkalmazottnak adta ki magát, és így lopott egy ferencvárosi kórház betegeitől. Június 11-én arra hivatkozva kérte el egy pácienstől a mobiltelefonját, hogy sok a lopás az intézményben, ezért azt megőrzőbe viszi.

A férfi június 24-én és július 3-án visszatért a kórházba. Előbb egy kórteremben hagyott telefont tulajdonított el,  a másik alkalommal egy  fekvőbetegtől vette el a mobilját, de azt végül nem tudta elvinni, mivel egy másik beteg közbelépett. Július 3-án egy Ferenc körúti lakásba is besurrant a nyitva hagyott ajtón, onnan egy táblagéppel távozott, írja a Police.hu.

Bilincs egy rendőr övére erősítve

Így mentették meg a rendőrök az erkélyről lógó apát (Fotó: Pixabay)

Augusztus 2-án újra egészségügyi alkalmazottnak adta ki magát egy kórházban. Azt mondta egy idős nőnek, hogy vizsgálatra viszi, ezért előbb megőrzésre adja át az értéktárgyait. A nő jóhiszeműen átnyújtotta telefonját, arany fülbevalóját és pénztárcáját. A férfi október 8-án éjjel a kórházban alvó betegektől két telefont és egy tabletet vitt magával.

A ferencvárosi rendőrök az 55 éves férfit október 9-én kapták el, és négyrendbeli lopás vétség, valamint négyrendbeli kifosztás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsított részben beismerte a bűncselekmények elkövetését. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top