Szabadidő

A jegesmedvéknél nincs cukibb téli állat

Egyre szűkül a természetes területük, hiszen az Északi-sarkvidék a klímaváltozás miatt csak olvad, és olvad. A jegesmedvék túléléséért nagyon sok szervezet dolgozik, próbálnak segíteni rajtuk. Mi is nagyon drukkolunk ennek a különleges állatfajnak, mert elképesztően fenségesek, igazi királyai a jeges sarkvidéknek.

Bár a jegesmedvék a ragadozók családjába tartozik, az újszülött jegesmedvebocsok inkább hasonlítanak egy puha plüssmackóhoz, akit legszívesebben egész nap ölelgetnénk. Sok jegesmedve él különböző állatkertekben, de a szabadban is megtalálhatók az Északi-sarkvidék egyes területein. Mi itt Európa közepén csak az állatkertben találkozhatunk ezzel az állatfajjal. Sok fotó bizonyítja, hogy a jegesmedvék szoros családi kötelékben élnek, és nagyon védelmezik egymást.

A bocsokat 240 napi vemhesség után hozza világra anyukájuk, ez pedig november és február közé esik. Általában kettő, de sajnos az utóbbi időben csak egy-egy bocs születik a jegesmedvék családjában, populációjuk a globális felmelegedés következtében drasztikus lecsökkent. A kis jegesmedvék majdnem kétéves korukig maradnak az anyjukkal, csak ez után kezdenek önálló életet. 

 

Photo by Robert Anthony Carbone from Pexels

Fotó: Pexels

Fotó: Pexels

 

 

 

 

View this post on Instagram

Sin duda la mejor foto del dia. . .Etiqueta a tu mejor amigo⛄️. ¿Sabías que los osos polares tienen pies extra grandes para ayudarlos a nadar mejor? De hecho, pasan la mayor parte de su tiempo en el agua y se clasifican como mamíferos marinos. . . . . Repost @earthunaltered (with @report.for.insta) . They actually spend most of their time in water and are classified as a marine mammal💦 Photo by @fronsholt via @zookeeperguy . For more posts, please like and follow☘️ . #polarbear #polarbears #bear #bears #animal #animals #nature #wildlife #marinemammals #marinemammal #biology #zoology #marinebiology #polar #north #animalphotography #wildlifephotography #naturephotography #cuteanimals #funnyanimals #weirdanimals #coolanimals #animalfriends #animalmeme #animalmemes #bestfriends #tagsomeone #tagfriends #tagyourmate #loveanimals

A post shared by ecologiayalgomas (@ecologiayalgomas) on

Nézegess tündéri videót egy jegesmedve család mindennapjairól

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top