nlc.hu
Szabadidő

Jéghegyen szunyókáló jegesmedve fotója nyerte az idei Év Természetfotósa Díjat

Jéghegyen szunyókáló jegesmedve fotója nyerte az idei Év Természetfotósa Díjat

A rangos fotópályázat kiemelt képei között szerepel még egy fantasztikus felvétel egy holdmedúza-rajról a sarkifényben, egy oroszlán pár, aki kicsinyéről gondoskodik, és egy nagyon boldog teknős is.

A People’s Choice Award idei természetfotós pályázatára közel 90 országból több mint 50 ezer pályamű érkezett, melyből egy hét fős nemzetközi zsűri választotta ki Nima Sarikhani brit amatőr fotós győztes képét, valamint a további kiemelt, dicséretben részesült munkákakat. 

Dr. Douglas Gurr a Természettudományi Múzeum igazgatója így értékelte a művet: „Nima megrendítő fotója megmutatja nekünk, milyen szép és törékeny a bolygónk. Ez a jelenet emlékezteti a nézőt arra, milyen szoros a kötelék egy állat és élőhelye között, és milyen szörnyű következményei lesznek a globális felmelegedésnek.”

Jégágy

A győztes Nima Sarikhani, Jégágy c. fotója (Fotó: Nima Sarikhani, Wildlife Photographer of the Year)

A lenyűgöző felvétel a napokban bejárta az internetet. Nima csapatával három napon át hajózott a sűrű ködben jegesmedvék után kutatva, a norvég Svalbard-szigeteknél, amikor úgy döntöttek irányt váltanak délkelet felé, ahol még találtak némi jeget, amire egy fiatal és egy idős hím kapaszkodott fel. Éjfél előtt a fiatalabb jegesmedve erős mancsai segítségével ágyat vájt magának, majd elaludt rajta.

Megnézem
Összes kép (4)

Forrás: via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top