Szabadidő

Megható felvétel: oposszum segít egy bajba jutott őzön

A kis emlős sok jót tesz az erdő lakóival.

Az oposszumokat a tengerentúlon gyakran kártevőnek tekintik, mert belemásznak a kukába, széthordják a szemetet. Az Oposszum Tudatosság és Érdekképviselet nevű szervezet szerint (igen, ilyen is van), az előítéletek kezdenek leomlani, ugyanis a kis állat a becslések szerint szezononként 5000 kullancsot eszik, megvédve az embereket és az állatokat a sokszor veszélyes kullancscsípéstől. Nemrégiben kiderült, hogy az oposszumok még ennél is sokkal jobb fej élőlények.

Facebook

Egy éjszakai kamera rögzítette egy oposszum és egy őz megható közös pillanatát. A felvételen látszik, amint az oposszum egy kullancsot szed ki az őz pofájából. A fotó remekül szemlélteti a két külön faj közti szimbiotikus kapcsolatot, hogyan segítik egymást az életben.

A hasznos kis emlős egyébként nemcsak a kullancstól menti meg az erdő lakóit, de a mérges kígyókat is képes megölni, sőt az oposszumvért kígyómarás ellen is használják állítólag az orvosok.

(Bored Panda)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top