Szabadidő

Nevetve segíthetsz a Babagenetika Egyesületnek

Ráskó Eszter jótékonysági estet szervezett a Babagenetika Egyesület javára.

A genetikusok szerint hetvenezer milliárd féle lehetne a gyermekünk, nekünk mégis az az egy a legfontosabb, amelyik megszületett, vagy még csak megszületni készül. A gyermekvállalás körüli döntések még egy problémamentes terhesség esetén is komoly fejtörést okoznak a szülőknek, amikor viszont van ok az aggodalomra, a kulcsfontosságú információ és a szükséges támogatás vagy szakember megszerzése mindennél égetőbb szükséglet. Ráskó Eszter szerint ebben a témában  nagyon sokat tesz az édesanyákért a Babagenetika Egyesület, amelynek támogatására jótékonysági stand-up estet szervezett. Az esten rajta kívül fellép Mogács Dániel, Szobácsi Gergő, Csenki Attila, Tóth Edu, Felméri Péter, Ács Fruzsi, Fülöp Viktor, Szupkay Viktor és Hajdú Balázs.

Babagenetika Dumaszinház

„A társadalom a gyermekvállalás terén nagy nyomást helyez a nőkre, de viszonylag kevés segítséget ad ahhoz, hogy a terhesség kapcsán felmerülő problémás, vagy csak éppen ijesztő helyzetekben valós segítséget kapjanak – mondja Ráskó Eszter. – A Babagenetika Egyesület munkatársai abban segítenek, hogy szakemberek és kampányok segítségével minden leendő édesanya, minden létező információhoz hozzájusson, ami hatással van a gyermeke életére. A tevékenységük abszolút egyedülálló és hiánypótló, lényegében az esetleges genetikai és egészségügyi problémák feltérképezésében és megismerésében segítik a szülőket, nem papíron, hanem ténylegesen. Amúgy elérhetetlennek tűnő szakemberek bevonásával, információval, extrém drága szűrővizsgálatok és kezelések megszervezésével, érzelmi és szükség esetén anyagi támogatással. És, hogy hogyan lehet erről szólni a humor nyelvén? A terhességgel, az anyasággal, az apasággal vagy csak a szimpla létezéssel kapcsolatos sztereotípiák, viccesnek szánt kérdések és »jó tanácsok« megszellőztetésével.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top