Szabadidő

Megható: így örült az ausztráliai esőnek egy kiszáradt koala

koala kiszáradt ausztrália tűzvész

Bár az Ausztráliába most megérkezett vihar áradásokat és áramkimaradásokat okoz, valamint több országutat is járhatatlanná tett, a szigetország lakói mégis többségében örülnek az esőnek. A nagy mennyiségű csapadék ugyanis hatalmas segítség a szeptember óta tartó, az ország történetében ez idáig példátlan tűzvész elleni küzdelemben.

Az eső ráadásul nemcsak a tűzoltók munkáját könnyíti meg: a pusztító bozóttüzek által megtizedelt élővilág tagjai is hálásak a hirtelen jött csapadékért. Hogy mennyire, azt jól mutatja az a videó, amit egy ausztrál család rögzített a napokban. A felvételen, ami mára vírusszerűen terjed a közösségi médiában, az látható, ahogy egy kiszáradt koala csillapítja a szomját egy nedves úton.

„Először azt hittük, hogy a koala megsérült – idézi a Daily Mail című brit bulvárlap Pamela Schrammot, a videó készítőjét. – Épp hazafelé tartottunk, mikor az autóból megláttuk az út közepén. Kiszálltunk, hogy közelebb menjünk, akkor láttuk, hogy a koala az úttesten lévő pocsolyákból iszik” –- tette hozzá az asszony.

A család meg akart győződni arról, hogy a koala nem szorul segítségre, ezért riasztották az egyik közeli állatvédő szervezetet. „Mire a munkatársuk a helyszínre ért, a koala már felmászott az egyik közeli fára és onnan méricskélt minket” – idézi fel Pamela, aki az élmény hatására mindenkit arra kér, óvatosan közlekedjenek az utakon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top