Szabadidő

Imádjuk a dokit, aki nem mindennapi módon gyógyítja kis betegeit – videó

A gyermekorvos cuki rajzfilmfigurákat fest a betegek kötéseire a műtét után.

Dr. Robert Parry, az Ohio állambeli Akron Gyermekkórház igazgatója és sebésze egyedülálló módon kezeli kis betegeit. Miután leteszi a szikét, tollat ragad, és rajzfilmhősöket pingál a gyerekek ragtapaszaira, kötéseire.

Facebook

Egy édesanya, akinek a gyermeke egyszer Parry betege volt, azt nyilatkozta, hogy a doki jóvoltából teljesen átalakult az egyébként negatív kórházi élmény. „Hihetetlenül sok stresszt jelent, amikor egy gyermek beteg – monda el Christina Potts Whipkey. – Amikor pedig műtétre kerül sor, keményen kell dolgoznunk szülőként azon, hogy eltitkoljuk az eljárás miatti félelmeinket, a költségek miatti szorongást, és az attól való rettegést, hogy valami balul sül el.” A doktor azonban azzal csillapította ezeket a kellemetlen érzéseket, hogy megígérte a kis betegnek, egy gyönyörű pillangót pingál rá, amint végeztek a műtéttel. Christina lánya, Kennedy hihetetlenül büszke volt nem mindennapi kötésére.

Perry 2011 óta van a kórházban, és több mint 10 ezer beavatkozást hajtott végre. Azt mondja, imádja ezt csinálni, és a szülők, gyerekek, sőt még az egészségügyi dolgozók is odavannak az ötletéért. Mindössze 5 perc alatt kész a mű, a gyerekek öröme viszont életre szóló emlék marad.

(Bored Panda)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top