Szabadidő

Beárnyékolta a Grammy-gálát Kobe Bryant halála

Az elhunyt kosárlabdasztárról szólt minden a díjkiosztón.

Beárnyékolta Kobe Bryant kosárlabdasztár halála az idei, 62. Grammy-díjkiosztó gálát. Az eseménynek helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben a Staples stadion adott otthont, ami Bryant csapatának, a Los Angeles Lakersnek az otthona.

Bryant pár órával korábban helikopter-balesetben vesztette életét – a 13 éves lánya is meghalt –, és az amerikai zenei szakma legrangosabb díjátadójának elején emlékének szólt minden.

Kobe Bryant elhunyt kosárlabdasztár fényképe a kivetítőn a 62.Grammy-díjkiosztó gálán a Los Angeles-i Staples stadionban. Közben a műsorvezető Alicia Keys (b2) és a Boyz II Men tagjai, Nathan Morris, Wanya Morris, Shawn Stockman énekelnek (Fotó: Kevin Winter / Getty Images for The Recording Academy)

Összesen 84 Grammyt osztottak ki, de csupán tízet a gálán, a többit már előre odaítélték. Az év dala díjat Billie Eilish énekes kapta Bad Guy (Rosszfiú) című számért.

A további díjazottak közül Lizzo, a rythm and blues műfaj énekesnője hármat is elnyert, köztük a legjobb városi kortárs lemezért járót (címe: Cuz I Love You – Mer’ szeretlek) és a legjobb egyéni popelőadásét.

A 18 éves Billie Eilish popalbumáért kapott Grammyt, a When We All Fall Asleep, Where Do We Go? (Mikor mind elalszunk, hol járunk?) című lemezért.

A countrymuzsika-rapper Lil Nas X Billy és Ray Cyrus countryénekes nyerte a legjobb zenei videóért, az Old Town Road (Öreg városi út) címűért járó Grammyt.

A néhai Nipsey Hussle posztumusz Grammyt kapott, mint legjobb rapper.

Beyoncé kapott egy újabb Grammyt, így már 24 van neki, Lady Gaga ezúttal kettőt is átvehetett.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top