Szabadidő

Tudományos szenzáció: olyan kövér baglyot találtak, hogy repülni sem tudott

Mielőtt bárki emberi hülyeséget kiáltana: az állat vadon élt, és magától hízott el.

Különös esetről számolt be a suffolki bagolymentő társaság, a Suffolk Owl Sanctuary. Pár hete ázott, vergődő baglyot találtak egy árokban; ebben még nincs semmi különös, általában sérülés vagy az átázott tollazat tehet arról, hogy nem tudnak repülni, most is erre gyanakodtak. Ám nem erről volt szó, a madár makkegészséges volt. Amikor azonban mérlegre rakták, kiderült: meglehetősen elhízott, 245 grammot nyom, ennek a háromnegyede lenne egészséges. Nem csoda, hogy repülni sem tudott.

This soggy little owl was found in a ditch a few weeks ago. Usually in these instances we assume injury of sorts that is…

Közzétette: Suffolk Owl Sanctuary – 2020. január 29., szerda

A bagolymentők etetni próbálták, hiszen innen derülhet ki, fogságban élt-e a madár. Ha igen, biztosak lettek volna benne, hogy egykori gazdája etette túl. A közben Plumpnak (azaz Daginak) keresztelt bagoly azonban csak azt ette meg, amivel a vadonban táplálkozik a faja, azaz egyszerűen magától hízott el. Torkos volt, és kész.

A szakértők végül arra jutottak, hogy a szokatlanul meleg tél miatt elszaporodtak a réti egerek, Plumpnak tehát nem kellett különösebben megdolgoznia az ételért. Azonnal szigorú diétára fogták, majd elengedték, a bagoly pedig boldogan repült ki, vissza se nézett.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top