Szabadidő

Olyan, mint egy szobor, és imádja a csirkét a világ egyik legszebb kutyája

A világ legrégebbi kutyakiállításának győztese a verseny szünetében kénytelen volt beérni gyorséttermi csirkés szendviccsel.

Egy Siba nevű óriás uszkár nyerte el a győztesek győztesének – best in show – járó fődíjat kedden a világ legrégebbi, évente megrendezett kutyakiállításán, a New York-i Westminster Kennel Club Dog Show-n.

A tökéletesre nyírt szénfekete szőrével egészen szoborszerűnek tűnő szuka hat másik kutyát maga mögé utasítva diadalmaskodott a hagyományosan a manhattani Madison Square Gardenben megrendezett kétnapos eseményen. A The New York Times beszámolója szerint azonban a közönség szívét mégsem Siba, hanem egy Daniel nevű golden retriever hódította meg, amelynek nevét hangosan skandálta a közönség a győztesek győztesének kihirdetésekor.

siba uszkár

Siba és felvezetője a versenyen (Fotó: Stephanie Keith/Getty Images/AFP)

Siba felvezetője, Chrystal Murray szerint a hároméves szuka ugyan tudja, hogy különleges, de képes „visszavenni”, ha kell, és jól eljátszik a gyerekkel is. Az egyetlen dolog, amelyből Siba nem enged, az a napi egyszeri csirkés fogás. Murray szerint amikor a verseny alatt elfogyott a kutya kedvenc csemegéje, kénytelen volt beérni egy népszerű gyorsétteremlánc csirkés szendvicsével.

A 144. alkalommal megrendezett kutyakiállításon több száz kutya versenyzett különböző kategóriákban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top