Szabadidő

Nincs vetélytársa Momónak, a fajtagyőztes magyar vizslának

Egy nagycenki magyar vizsla maga mögé utasította a neves angol kennelek kutyáit, és fajtagyőztes lett a világ legnagyobb kutyakiállításán a magyar vizslák között.

Momo, a két és fél éves magyar vizsla fajtagyőztes lett a világ legtekintélyesebb kutyakiállításán, az angliai Birminghamben rendezett Crufts Dog Show-n. Magyar születésű és magyar tenyésztésű rövid szőrű magyar vizslának ilyen rangos címet még nem sikerült szereznie.

Momo két és fél éves magyar vizsla, de fiatal kora ellenére már számos kutyakiállítást és versenyt megnyert. Például Oslóban a 2015-ös Európa kiállításon Fiatal Európa-győztes lett, ahol szintén a fajtagyőztesi címig vitte. Azóta megállíthatatlan, eddig 27 fajtagyőztesi címet ért el vele gazdája, Payer Frigyes. A Kisalföldnek elmesélte, hogy Momo a vadászatban is igen jól szerepel, kitűnően dolgozik, nemrég első díjas vízi–mezei vadászvizsgát tett. 

Momo a Payer család tagjaként három másik magyar vizslával él együtt Nagycenken.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top