nlc.hu
Szabadidő

Gazdája szeme láttára ölték meg a vizslát

Vádat emelnek a férfi ellen, aki halálra térdelt egy vizslát

A 38 éves férfi addig térdelt a kutyán, amíg az állat elpusztult.
Vizsla egy földúton

Állatkínzás miatt emelnek vádat egy 38 éves férfi ellen, aki addig térdelt egy kutya nyakán, amíg az el nem pusztult – írja a Police.hu.

Az eset idén áprilisban történt Kunszentmártonban, az esettel kapcsolatos nyomozást most fejezte be a rendőrség. A megalapozott gyanú szerint egy kunszentmártoni férfi sétáltatta a pórázon és hámon lévő, fegyelmezetten közlekedő vizsláját, mikor egy kistestű kutya odarohant hozzájuk, és támadólag lépett fel az állattal szemben. A vizsla elkapta a támadó ebet, és a szájában tartotta.

Ekkor egy férfi odaszaladt, fejbe rúgta a vizslát, és mivel az nem engedett a szorításból, nagy erővel rátérdelt a nyakára, és folyamatos nyomás alatt tartotta, amíg az állat el nem pusztult. A térdelést akkor sem hagyta abba, amikor a vizsla már elengedte a másik kutyát, és vizsla gazdája is többször kérte, hogy engedje el kedvencét.

A gyanúsítottként kihallgatott 38 éves férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A kunszentmártoni rendőrök befejezték az állatkínzás bűntett elkövetése miatt folytatott nyomozást, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.

Magyarországon hétről hétre érkeznek szörnyű hírek állatkínzásról, legutóbb például a fővárosi nyolcadik kerületben mozgó autóból dobtak ki egy kutyát.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/Audrius Vizbaras)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top