Szabadidő

A hétvégén tizenöten úszhatják át a téli Balatont

Csak felkészült téli úszók vehetnek részt a kihívásban.

A hétvégén rendezhetik meg az első nyilvános téli Balaton-átúszást. Ehhez az kell, hogy a tó hőmérséklete elérje az 5 fokot. A mai nap folyamán döntenek arról, hogy szombaton sor kerülhet-e a megmérettetésre, vagy későbbi időpontra halasztják – tudta meg a likebalaton.hu.

téli balaton

(Illusztráció: Getty Images)

Zimányi András főszervező tavaly márciusban úszta át az akkor hétfokos Balatont. Idén várhatóan már tizenöten vágnak majd neki a kihívásnak. A résztvevők egytől egyig felkészült téli úszók, akik szigorú ellenőrzés és hajókíséret mellett úszhatják le a Tihany és Szántód közötti távot. Heten közülük egyénileg teszik majd meg a teljes 1200 métert, míg a többiek váltócsapatban úsznak.

„Hideg zuhannyal, hideg vízi mártózásokkal és úszásokkal készültünk. Február 16-án pedig tartottunk egy közös gyakorlást a Velencei-tavon, ahol 4 fokos víz fogadott bennünket” – mesélt a portálnak a felkészülésről Zimányi András.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top