Szabadidő

Róla forgatna filmet legközelebb Koltai Lajos

A világhírű operatőr rendező elárulta, milyen forgatási tervei vannak.

Körvonalazódik Koltai Lajos harmadik saját rendezésű alkotása. Az operatőr, rendező a 95.8 Sláger FM-en beszélt arról, hogy nagyon szeretne egy harmadik filmet, az Este és a Sorstalanság után.

Koltai Lajos újra forgatna (Fotó: Zih Zsolt, MTVA)

 „Sok ajánlat megtalált, külföldről is. Az egyikért nagyon messzire kellene mennem, Szibériába, ahol egy francia történet játszódik. Ez egy csodálatos regény. Foglalkozom egy csomó más dologgal is. Van egy fantasztikus anyagom Nicola Tesláról, ami teljesen budapesti kötődésű. Megvan az anyag, egy olyan forgatókönyvet kellene belőle írni, hogy az leképezhető legyen majd egyszer. Ez nagyon izgat, de van még sok minden más is a levegőben.

A Kossuth-, Balázs Béla és Európa Filmdíjas operatőr arról is beszélt, hogy az általa egyszer kényszerből alkalmazott megvilágosítási technikát – amely során felhasználta a körülötte lévő bútorokat és az aazokról visszanyert fényeket – Lajosingnak nevezte el a szakma.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top