nlc.hu
Szabadidő
Mikor lesz már tavasz? Ilyen időjárás várható március első napjaiban

Mikor lesz már tavasz? Ilyen időjárás várható március első napjaiban

A jövő hét még nem sok jóval kecsegtet, havas eső is lehet.

Az elmúlt hetekben élveztük a napsütést és a tavaszias időjárást, de az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján úgy tűnik, még várnunk kell az igazi tavaszra.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult az ég az országban, délutántól egyre többfelé várható eső, zápor. Estig nagyjából a Tisza vonaláig ér el a csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között valószínű, késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Hétfő hajnalra a délnyugati megyékben már megszűnhet a csapadék, és felszakadozhat a felhőzet, de máshol még többfelé várható eső délelőtt. Este aztán újabb csapadékzóna érkezik nyugat felől, a szél megélénkül. A hőmérséklet 9 és 16 fok között várható.

Kedden is marad az erősen felhős és borult ég, sokfelé várható eső, zápor, a legkevesebb csapadék a Tiszántúlon várható. Éjszaka 4 és 9 fok valószínű, nappal aztán tág határok között alakulhat a hőmérséklet: az Alpokalján 7, délkeleten és keleten 17-18 fok is lehet.

Szerdán folytatódik a túlnyomóan borult idő, sokfelé esővel, záporral, a Dunántúli hegyekben havas eső is lehet. A nap második felétől nyugaton csökken a csapadék esélye, a szél néhol viharos lesz a Dunántúlon. Éjszaka 2 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet, napközben 5 és 12 fok közötti maximumok várhatók.

A hét további részében is hasonlóan alakul az időjárás, az ég erősen felhős lesz, és többfelé kialakulhat eső, zápor, akár havas eső is.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top