Szabadidő

Hosszú Katinka: „Rémálom lenne, ha elmaradna az olimpia”

A háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka is olvassa a koronavírusról szóló híreket, de egyelőre el sem tudja képzelni, hogy nem rendezik meg az olimpiát.

A koronavírus-járvány miatt elképzelhető, hogy később rendezik meg a tokiói nyári olimpiát. A japán főváros és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság közötti megállapodás ugyanis lehetővé teszi, hogy az év végére halasszák az ötkarikás játékokat. De az is szóba került, hogy törlik az egész eseményt.

Az AP hírügynökség megkérdezte a legmenőbb úszókat arról, mit szólnának ahhoz, ha a járvány miatt elmaradna a tokiói olimpia. Chad le Clos és Sarah Sjöström mellett megszólalt Hosszú Katinka is.

„El sem tudom képzelni, hogy elmaradjon az olimpia. A sportolóknak maga lenne a rémálom. Ez az életünk, hogy felkészüljünk az úszósport legnagyobb eseményére.”

A háromszoros olimpiai bajnok úszó szerint a sportolóknak az a legjobb, ha csak az edzésre koncentrálnak. Ő is olvassa a híreket, és fejben mindenre fel van készülve, és késznek is kell lennie.

Az Iron Lady hozzátette, hogy a halasztás sokkal jobb lenne, mintha elmaradna az egész olimpia.

(ABC News)

(Kiemelt kép: MTI / AP / Andrew Medichini)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top