Életmód

A koronavírus miatt az év végére csúszhat a tokiói olimpia

Elképzelhető, hogy csak év vége felé rendezik meg.

Az Infostart a BBC-re hivatkozva írja, hogy a koronavírus-járvány kitörésének megelőzése érdekében lehetőség van arra, hogy az év végéig bármikor megrendezzék a tokiói nyári olimpiát. Hasimoto Szeiko, az olimpiáért felelős miniszter egy parlamenti kérdésre válaszolva azt mondta, a Tokió városa és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közötti született megállapodás lehetővé teszi, hogy szükség esetén a 2020-as nyári olimpiát az év végére halasszák el a koronavírus-járvány miatt. A szerződés szerint az eseményt 2020-ban kell megrendezni, ezért lehetséges a halasztás. 

Maszkos fiú egy olimpiai tábla előtt

Védőmaszkot viselő gyalogosok a tokiói nyári olimpiáig hátralévő időt jelző berendezés előtt a japán fővárosban / Fotó: MTI/AP/Jae C. Hong

Az olimpiát július 24. és augusztus 9. között rendeznék, és az időpont módosításának a joga a NOB-é a szerződés szerint. Hasimoto jelezte, mindent megtesznek, hogy a tervezett időpontban legyenek a nyári játékok.

Thomas Bach, a NOB elnöke a múlt héten úgy nyilatkozott, biztos abban, hogy a koronavírus-járvány miatt nem kell elhalasztani az olimpiát, és az eredeti időpontban rendezik meg. Közben azonban sorra mondják le a nemzetközi sportversenyeket, például a fedett pályás atlétikai világbajnokságot vagy a Forma–1-es Kínai Nagydíjat, és több olimpiai kvalifikációs eseményt is későbbi időpontra halasztottak.

További hírek a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top