Szabadidő

Koronavírus-pánik: fertőtleníteni akarta a pénzét, 130 ezer forintot égetett el a mikróban

A mikrohullámú sütőben próbálta fertőtleníteni a pénzét, de a bankjegyek pillanatok alatt megégtek.

A koronavírustól való félelmében egy idős kínai nő megpróbálta otthon fertőtleníteni a pénzét, de a próbálkozása nagyon balul sült el, majdnem 130 ezer forintnak megfelelő összeget sikerült elégetnie.

A Jiangsu tartományban élő nő több mint 3000 jüant tett be a mikrohullámú sütőbe, főleg százjüanos bankjegyekben. Alig egy perc után azonban égett szagra lett figyelmes, ahogy a papírpénzek égni kezdtek a készülékben.

A nő gyorsan leállította a mikrót, de a bankjegyek nagyon megégtek, és használhatatlanná váltak. Végül egy helyi bank segítségét kérte, azt remélve, hogy még beveszik az égett bankókat.

A banknak hosszú időbe telt, mire egyenként ellenőrizték, hogy valódiak-e az elszenesedett bankjegyek, de végül becserélték a pénzt, a nőt nem érte veszteség.

A kínai bankok egyébként február óta fertőtlenítik a hozzájuk kerülő bankjegyeket, ultraibolya fényt és hőkezelést használva a koronavírus megölésére, hogy az emberek ne kaphassák el a pénz útján a betegséget.

(24.hu)

További hírek a koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top