Szabadidő

Pénteken vizsgálták volna ki, de elpusztult az Állatkert 22 éves pingvinje

Idős kora miatt vitték volna kivizsgálásra, de nem érte meg.

Elpusztult a budapesti Állatkert 22 éves pingvinje – közölte az intézmény. A pápaszemes pingvin már itt született, egyike annak a 42 állatnak, amely 1994, az Állatkert pingvinszaporítási programjának kezdete óta kibújt a tojásból.

Hanga Zoltán, az Állatkert szóvivője egyelőre nem árulta el a öregkora miatt kimúlt madár nevét, ezt majd csak jövő héten hozzák nyilvánosságra. Az állatkerti protokoll szerint ilyenkor ugyanis először az állat jelképes örökbefogadóit értesítik, hogy ne máshonnan szerezzenek tudomást kedvencük elmúlásáról.

Elza, a Fővárosi Állat- és Növénykert december elején kikelt pápaszemes pingvinje gondozója kezében 2014. március 7-én.MTI Fotó: Marjai János

Elza, a Fővárosi Állat- és Növénykert december elején kikelt pápaszemes pingvinje gondozója kezében 2014. március 7-én.
MTI Fotó: Marjai János

A 22 éves állat egy ideje már beteg volt, gondozói ezért döntöttek több más kivizsgálás után egy MRI-vizsgálat mellett, ahova altatásban szállították volna a madarat. Hanga Zoltán kiemelte: bár az állatkert állatorvosi rendelője kiválóan felszerelt, de saját MRI-készülékük nincs, ez a berendezés a világ állatkertjeiben ritkaságnak számít. A vizsgálat péntekre volt kitűzve, az állat azonban a vizsgálat napjának reggelén elpusztult. Ugyanakkor nem ő volt a legidősebb a budapesti pingvinek közül, az állatkerti pingvinpopulációban akad még nála is idősebb példány.

Állatkerti hírek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top