Szabadidő

Kiakadt az internet népe a Cinema City 99 fővel tervezett vetítéseitől

Erős indulatokat váltott ki a Cinema City mai bejelentése.

Létszámkorlátozás mellett tartanak nyitva a Cinema City mozik a tegnap életbe lépett a koronavírus miatti vészhelyzet és a rendkívüli jogrend szerint. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a 100 főnél nagyobb benti rendezvényeket lemondták, az 500 főnél nagyobb szabadtéri rendezvényekkel is ez a helyzet. Ám úgy tűnik a helyzet lazán kijátszható azzal, hogy 99 embernél meghúzzák a határt, legalábbis ezzel próbálkozik a Cinema City mozihálózat. Bejelentették ugyanis a Facebook-oldalukon egy hivatalos posztban, hogy a mozijaik nem zárnak be, hanem 99 ember foglalhat jegyet egy-egy előadásra. 

Létszámkorlátozás mellett tartanak nyitva a Cinema City mozik!! A Cinema City-nek mozis közönség és munkatársai egészsége és biztonsága elsődleges, a mozihálózat minden esetben követi és betartja az érvényes jogi szabályozást. A magyar egészségügyi hatóságok és kormányzat által előírtakkal összehangban (41/2020. (III.11.) Kormányrendelet 4.§ d) pont) a mozi létszámkorlátozás mellett továbbra is nyitva tart. Egy adott előadásra maximum 99 látogató vehet vagy foglalhat jegyet. A mozihálózat weboldalán egy előadásra bármelyik helyre szabadon foglalható vagy vásárolható mozijegy a fenti létszámkorlátozással. A Cinema City már előzőleg bevezetett a vírus terjedését visszaszorító intézkedéseket:
– mindegyik fővárosi és vidéki mozi termeinek, közösségi tereinek, a nézők és munkatársak által használt helyszínek rendszeres fertőtlenítése,
– minden dolgozó tájékoztatása az alapos kézmosás szabályairól,
– a gyakran használt felületek folyamatos tisztítása. Folyamatosan figyeljük a helyzetet és megtesszük a hatóságok által továbbiakban előírt lépéseket. Mindenkit kérünk a személyes higiénia, így a rendszeres és alapos kézmosás betartására, ehhez minden eszköz a mozik mosdójában is rendelkezésre áll!

Ez a korlátozás nem nyugtatta meg a mozijárókat, nagyon sokan kiakadtak azon, hogy a mozihálózatot csak a bevétel érdekli, és nem gondolnak a járvány terjedésére, az emberek egészségére. Igaz a 99 emberes korlátozás is sok kérdést felvet. Például: 

  • Mi van, ha a 99 ember találkozik a másik előadásról érkező másik 99 emberrel és elmegy egymás mellett a mozik szűk folyosóján.
  • A 99 ember mellett bele kell számolni a mozi azon dolgozóit is, akik a vetítésen jelen vannak (mozigépész, biztonsági őr)?  Így már bőven 100 felett van a létszám egy előadáson.
  • Egyszerre csak egy maximum 99 fős létszámú előadás mehet majd? Mi lesz párhuzamos vetítések sorsa?

A dühös felhasználók között a legtöbben ellenzik a Cinema City hozzáállását, és inkább nem látogatják a mozikat. Ilyen indokok hangoztak el a poszt alatt: 

Szerintem a pénteki mozit én lemondom, biztos ami biztos. Sok gyógyegér, bagatelizalónak ajánlom figyelmébe Olaszországot, ott sem vették elég komolyan a helyzetet, és lőn, most már bezárattak majdnem mindent. De gyülekezzetek csak.

A kedvem is elment a mozitól…

Még jó, hogy a vírus is tudja, hogy 99 főnél még nem fertőz, csak 100 után, oh wait. Zárjatok be.

Persze volt egy-két olyan kommentelő, aki megvédi a mozihálózatot, hiszen az ott dolgozók is csak emberek, és ha nem nyit ki a mozi, akkor nem fizetésük. 

Aki hőzöng, az belegondol abba, hogy sok embernek csak a munkájából van pénze? Ha bezárnak teljesen, az emberek egy forint nélkül maradnak. Aztán hamarabb halnak éhen, mint a vírusban…

Akik bezáratnák a mozit, azok mit tennének az ott dolgozókkal? Fizetett szabadság? Vagy fizetetlen szabadság? Keressenek addig másik munkahelyet? Nem tudom, meddig tart ez az állapot.
Amúgy meg nem kötelező moziba menni.

Természetesen, amíg a jogszabály szerint helyes, amit a mozihálózat tesz, addig mindenki igénybe tudja venni a mozikat, aki szeretné, természetesen az alapvető higiéniás körülményeket figyelmesen betartva! 

A Pólus Centerben sem zár be a mozi

A Pólus Centerben üzemelő mozi rendkívüli közleményt adott ki, amelyben azt írják, betartják a veszélyhelyzettel járó korlátozásokat, de a mozi „a továbbiakban is fogadja a közönséget, változatlan nyitvatartással és változatlan filmkínálattal”.

Arról viszont gondoskodni fognak, hogy egy előadáson ne legyen száznál több néző, a sikeres filmeket pedig a tervek szerint többször vetítik majd.

Aktuális hírek a témában: 

Hivatalos: világjárvánnyá nyilvánította a koronavírust a WHO

Koronavírus miatt ürítenek ki egy pesti irodaházat

Koronavírus: lekopasztott polcok, végtelen sorok – roham indult az üzletekben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top