Szabadidő

„Lesznek majd olyanok is, akiket el kell küldeni” – az összes fővárosi szálloda bezárhat

A koronavírus-járvány miatt elrendelt intézkedések hatására bezárhatnak a fővárosi és a vidéki szállodák. A turizmusban dolgozó munkavállalókat próbálják valahogy megtartani, de az ágazat nehéz hetek előtt áll.

Ahogy az várható volt, nagyon nehéz helyzetbe került a magyar turizmus és szállodaipar a koronavírus-járvány miatt. A héten várhatóan minden fővárosi szálloda bezár, tekintve, hogy a kihasználtságuk nullára esett vissza. Vidéken sem sokkal jobb a helyzet, ott is bezárások lesznek.

A budapesti szállodák akár három hónapra is bezárhatnak (Fotó: Getty Images)

A budapesti szállodák akár három hónapra is bezárhatnak (Fotó: Getty Images)

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a Népszavának elmondta, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzetben mindenki azon dolgozik, hogy a munkavállalókat megvédjék. Rövidített munkaidővel, átcsoportosítással, csökkentett fizetésekkel igyekeznek megőrizni őket a munkaadók, hogy elegendő ember legyen majd az újranyitáshoz, amire az elnök szerint a jelenlegi kilátások szerint három hónapig biztosan nem kerülhet sor.

„Mindenki a legjobb megoldáson dolgozik, most ez a prioritás, de biztosan lesznek majd olyanok is, akiket el kell küldeni” – jegyezte meg Flesch Tamás. Mint mondta, a turizmusban – szállodák, vendéglátás, rendezvényszervezés – mintegy 400 ezer ember dolgozik, akiket mind érint a jelenlegi helyzet, ezért a megoldást a munkáltatóknak, a munkavállalóknak és a kormánynak közösen kell kidolgozniuk. 

Még több koronavírussal kapcsolatos cikk az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top