Szabadidő

Egy régi mese, ami sokat tanított nekünk a vírusokról

Egyszer volt, hol nem volt az élet – a nyolcvanas évek francia meséjének harmadik évada az életről szólt, az ember működéséről. Érdekes visszanézni, hogyan magyarázta az emberi szervezet védekező képességét.

Egyszer volt … az ember, az élet, a föld, az ötlet – és egy francia rajzfilmsorozat a nyolcvanas években. Az animációs játékfilmsorozat alkotója, írója és rendezője Albert Barillé, zenéjét Michel Legrand szerezte. Emlékszel még erre a mesére?

A te anyukád is folyton rágta a füledet, hogy ezt mindenképp meg kell nézni, mert olyan, mintha suliban lennél, annyira sokat lehet belőle tanulni? És te is húztad a szádat ettől a félmondattól, hogy már megint valami, amiből sokat lehet tanulni? Bingó! Be kell valljam, annak idején az összes epizódot végignéztem, és – bár akkor észre sem vettem – rengeteget tanultam az okos sorozatból. 

volt egyszer az élet vírus immunrendszer sorozat

Kép forrása: IMDb

Annyira megszerettem, hogy amikor a gyerekeim iskolások lettek, nem egyszer én voltam az, aki leültette őket a számítógép elé azzal a kéréssel, hogy nézzék meg egyik-másik epizódját: történelem-, biológia-, de még földrajzleckéknél is bizonyított az „ereje”. 

Az egyszer volt az élet című évad a sorozat harmadik etapja, amelyben egy teljes részt szenteltek egy nagyon fontos témának. A Test őrei című epizód a vírusokról, bacilusokról szól, és elmagyarázza azt is, hogyan küzd a testünk a kórokozók ellen. Egy informatív, délutáni tévénézéshez mindenképp ajánlom, nézzétek meg, hátha a gyerekeitek is jobban képbe kerülnek azzal, miért is annyira fontos most, hogy otthon maradjunk. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top