nlc.hu
Szabadidő

Magyarország járványügyi besorolása.

Koronavírus: szinte egész Magyarország piros jelzést kapott

Egy régió kivételével a második legrosszabb kategóriába került egész Magyarország járványügyi szempontból.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) közzétette a legújabb térképet arról, hogy mennyire súlyos a járványhelyzet az egyes országokban – vette észre a hvg.hu.

A négyfokú skálán Magyarországon minden régiója a második legrosszabb járványügyi besorolást kapta, egyedüli kivételt a Közép-Dunántúl jelent, amely eggyel jobb kategóriába került.

Járványhelyzet Európában

Ilyen most a járványhelyzet Európában (Forrás: ECDC)

A Magyarország nagy részének járó piros kódjelet két esetben kapják meg a régiók: ha 100 ezer lakos közül 200-499 főnél mutatták ki a fertőzést az elmúlt két hétben, illetve akkor, ha 75-199 embernél igazolják a fertőzést, és a tesztek több mint 4 százaléka pozitív.

A friss adatok szerint Románia, Szlovénia és a három balti állam teljes területén a legrosszabb a helyzet. De Horvátországban, Szlovákiában, Bulgáriában és Görögországban is van több olyan régió, ahol 100 ezer ember közül több mint 500 fertőzöttet találtak.

(Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt)

Koronavírus-járvány az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top