nlc.hu
Utazás

Utazás: Horvátország vörös zónába kerül

Ha épp most mész nyaralni, jó ha tudod: Horvátország valószínűleg vörös zónába kerül

A megnövekedett fertőzöttszám miatt a WHO várhatóan vörös zónába sorolja Horvátországot. Ettől a héttől.

Berobbanhat a járvány Horvátországban. Az ATV Híradójának riportjából kiderül, ennek nincs azonnali hatása, az országok ugyanis saját intézkedéseiket az Egészségügyi Világszervezettől függetlenül hozzák meg. Ennek ellenére az utazási irodák arról számolnak be, hogy a magyarok elkezdték törölni a szeptemberi előfoglalásokat.

Horvátország, vörös zóna, utazás

Fotó: Pexels

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ azt közölte, hogy a horvát tengermellék narancssárga besorolásból jövő héttől várhatóan Zágrábbal együtt átkerül a piros, azaz a súlyosan fertőzött régiók listájára. Varga G. Gábor turisztikai újságíró szerint a tengerparti országok előbb-utóbb bekerülnek a vörös zónába.

„Nyilván a hírek hatására az emberek tömegével lemondják a foglalásokat, ezt ugye lehetett olvasni a sajtóban és az utazási irodák is erről számolnak be. De ez alapjában véve egy tömegpszichózis jellegű reakció, ami mögött nincsen valós, az utazást megnehezítő körülmény

 – vélekedett a szakértő.

Ahogy azt egy korábbi cikkünkben megírtuk, jó hír, hogy Horvátországban beoltották a felnőtt lakosság felét, bár csaknem két hónapos késéssel. Zágráb korábban azt tervezte, hogy június végéig a lakosság fele már felveszi valamelyik vakcina legalább első adagját, de az oltakozási hajlandóság elkezdett jelentősen csökkenni. Vili Beros horvát egészségügyi miniszter szerint az oltatlanok járványa zajlik jelenleg az országban, ezt mutatja az újonnan fertőzöttek, a kórházban kezelt betegek és az elhunytak összetétele.

Még több hír a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top