nlc.hu
Utazás

Covid-helyzet Horvátországban

Félő, hogy újra berobban a járvány Horvátországban – sorra mondják le az előfoglalásokat

A súlyosan fertőzöttek listájára kerülhet a horvát tengermellék.
Horvátország

Horvátországban az elmúlt 24 órában 468 új koronavírusos esetet azonosítottak, így a járvány kezdete óta a SARS-CoV-2 koronavírussal fertőzöttek száma meghaladta a 368 ezret. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) csütörtöki jelentése szerint a horvát tengermellék továbbra is kockázatos, narancssárga besorolás alá esik, de a növekvő esetszámok miatt a jövő héttől várhatóan Zágrábbal együtt átkerül a piros jelzésű, azaz a súlyosan fertőzött régiók listájára.

Ez rossz hír az idegenforgalomból élőknek. Sajtóhírek szerint a turisták már elkezdték lemondani szeptemberi előfoglalásaikat.

Az mindenesetre jó hír, hogy Horvátországban beoltották a felnőtt lakosság felét, bár csaknem két hónapos késéssel. Zágráb korábban azt tervezte, hogy június végéig a lakosság fele már felveszi valamelyik vakcina legalább első adagját, de az oltakozási hajlandóság elkezdett jelentősen csökkenni. Vili Beros horvát egészségügyi miniszter szerint az oltatlanok járványa zajlik jelenleg az országban, ezt mutatja az újonnan fertőzöttek, a kórházban kezelt betegek és az elhunytak összetétele.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top