nlc.hu
Szabadidő

Bár nem sokkal, de egyre nő a napi fertőzések száma

123 új koronavírus-fertőzött hazánkban

A napi új fertőzések száma 100 felett, a Magyar Orvosi Kamara szerint ideje visszatérni a maszkhordáshoz és a védettségi igazolvány szélesebb körű használatához.

Csütörtökre 123 ember szervezetében mutatták ki az új koronavírust, így már összesen 810 781-en fertőződtek meg igazoltan a kórokozóval Magyarországon – olvasható a koronavirus.gov.hu-n. Az előző napon 109 újabb fertőzöttet jelentettek. Az elhunytak száma eggyel emelkedett, így a járvány mostanáig 30 046 halálos áldozatot követelt. A gyógyultak 769 777-en, az aktív fertőzöttek 10 958-an vannak.

Kórházban a szerdán közöltnél eggyel több, 76 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. Ez utóbbi adat nem változott.

Szerdán 10 125 koronavírustesztet végeztek el – összesen eddig 6 467 683-at –, amelyeknek 1,2 százaléka lett pozitív.

A legalább egyszer beoltottak száma 5 693 214-re emelkedett, közülük 5 502 086 embernek már a második adag vakcinát is beadták. 166 ezren már a harmadik dózissal is be vannak oltva.

Illusztráció: Pixabay

Illusztráció: Pixabay

Rusvai Miklós csütörtökön elmagyarázta, hogy például a vadászati világkiállítás vagy az Eucharisztikus Kongresszus miatt is emelkedhet majd a fertőzöttek száma, a Magyar Orvosi Kamara pedig arra kérte szintén csütörtökön az embereket, hogy 

  • tartsanak távolságot,
  • zárt térben hordják a maszkot, és 
  • tartsák be a kézmosás és kézfertőtlenítés szabályait!

A MOK a delta variáns veszélyeire is figyelmeztet, amiről ők és a virológusok is azt mondják, azokra különösen veszélyes, akik még nincsenek beoltva. 

Eközben a világban: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top