Szabadidő

Michelle Obama így lazít a karantén idején

Az egykori first lady a zene segítségével kapcsolódik ki, méghozzá egy nem akármilyen előadó zenéjével.

Kevesebbet hallani az Obama-házaspárról, amióta 2017 januárjában az USA 44. elnöke, Barack Obama két terminust követően át kellett, hogy adja a Fehér Ház kulcsait utódjának, Donald Trumpnak. Az elmúlt három évben azonban Obamáék népszerűsége szemernyit sem csökkent, sőt, ha lehet, még népszerűbbek, mint valaha. Ebben természetesen szerepe van a botrányt botrányra halmozó Trumpnak, na meg annak is, hogy az elnöki hivataltól megszabadulva jóval lazábban is mutatkozhatnak a nyilvánosság előtt.

A házaspár azonban nem lógatja a lábát, könyvet írnak, amivel óriási összegeket kaszálnak, az Obama-alapítvány ügyeit intézik, a politikától pedig igyekeznek távol maradni. Hiába merült fel, hogy Michelle Obama esetleg indulhatna az idei elnökválasztáson, vagy esetleg alelnökként térhetne vissza az amerikai közéletbe, a volt first lady erről – egyelőre – hallani sem akar.

Ehelyett most ő is minden létező fórumon arról beszél, hogy mindenki maradjon otthon és tegyen meg mindent a koronavírus elleni védekezés érdekében. Michelle Obama egyébként nemrég Ellen DeGeneresnek nyilatkozva mesélt arról, mivel töltik a napjaikat a családi rezidencián. A rengeteg telefonálás mellett jut idejük egy kis filmnézésre, azonban a volt first lady szerint, most a legjobb, amit tehetnek, ha „rendszeresen leülünk beszélgetni egymással, valódi kérdéseket teszünk fel egymásnak és megpróbáljuk kitalálni, hogyan foglalhatnánk el magunkat tévé vagy számítógépek nélkül. Ez egy remek gyakorlat, amivel emlékeztethetjük magunkat arra, hogy nincs szükségünk arra a rengeteg tárgyra, amivel körülvesszük magunkat”.

Michelle Obama zenével lazít az otthoni karantéban

Michelle Obama férjével együtt otthoni karanténban várja a koronavírus-járvány végét (Fotó: Getty Images)

Michelle Obama gondolt azokra is, akiket a kényszerű bezártság lelki vagy pszichológiai szempontból megvisel. Twitter-csatornáján ugyanis nemrég megosztotta a világhírű kínai származású, francia csellista, Yo-Yo Ma saját videóját, aki otthoni karanténjában ülve Antonin Dvořák Hazafelé című alkotását játszotta el a követőinek, ahogy írja, azért, mert szerette volna a zene nyugtató erejét továbbra is eljuttatni a világ zenerajongóihoz.

„Még amikor fizikailag egymástól távol is vagyunk, a zenének megvan az ereje, hogy egyesítsen minket és javítsa a hangulatunkat” – írta a megosztott videó fölé Michelle Obama. „Köszönet Yo-Yo Ma-nak és mindenkinek, hogy arra használjátok a tehetségeteket, hogy egy kis örömet okozzatok nekünk ebben az időszakban”.

További cikkeink a koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top