Szabadidő

Klippremier: a Carbonfools teszi vidámmá a karantént

Két klipen dolgozott a zenekar, amikor betört hazánkba a koronavírus-járvány. Az önkéntes alapon vállalt bezártság megihlette őket, ebből lett az új klip. Premier az nlc.-n.

2019 december végén jelent meg a The Carbonfools Carbonsun című nagylemeze, erről a „Sunshine”-hoz már szeptemberben készült videoklip, a „Mindent eltakar” című dalhoz forgatott videó pedig az anyag megjelenésekor debütált. És tessék, a koronavírus-járvány miatti karantén újabb videót hozott. „Amikor megmutattuk néhány havernak, ők azt mondták, hogy eddig is azt képzelték, hogy ilyenek a mindennapjaink” – mondja a  zenekar, és hozzáteszik, hogy amikor a vírus elérte az országot, akkor éppen a „Heartbroken” és a „Budapest” című dalokhoz készülő filmecskék munkálataival voltak elfoglalva. „Csak kapkodtuk a fejünket a kialakult helyzetben, de alapvetően pozitív emberek vagyunk, így gyorsan döntéseket hoztunk  – mesélte Fóris-Ferenczi Gábor, a zenekar énekese. – Hiába készültünk a »Heartbroken«-nél egy különleges meglepetéssel, hiába szerettük volna a tavaszi bulihangulatot bemutatni a »Budapest« című dallal, valami mást kellett kitalálnunk, hiszen az első túl szomorkás, a másik meg pedig jelenleg nem létezik. Szerencsére Titusznak volt egy alapötlete, amit gyorsan összereszeltünk egy kis segítséggel.”

Klippremier: a Carbonfools teszi vidámmá a karantént

The Carbonfools / Fotó: Gold Record

Ebből az alapötletből született a „Sunburned” című dal klipje. Titusz meg is jegyzi, hogy „első pillanatban elég könnyűnek tűnt a dolog, hogy mindenki készítsen otthon felvételeket, amiket majd összevágunk, de rá kellett jönnünk, hogy ez úgy nem is annyira egyszerű, hogy nem tudunk személyesen találkozni, és megbeszélni a részleteket. Amikor viszont megláttam a srácoktól beérkezett videókat, nagyon nehéz volt megállni, hogy ne kezdjem el külön kirakosgatni őket, hiszen zseniálisak voltak. Feldobták az estéimet.” A zenekar producere és DJ-je még nem tudja, hogy a lemezbemutató turnét mikor tudják folytatni, de bízik benne, hogy a május 31-i Kobuci-bulit már meg tudják tartani. „A legnagyobb öröm benne az lenne, addigra sikerül lenyomni a vírust” – teszi hozzá Titusz. Gábor még annyit elmond a zenekar jelenlegi életéről, hogy minden nap beszélnek, és próbálják egymásban tartani a lelket. 

„Eddig is nagyon jó volt a csapat és az összmunka és szerencsére most még inkább összetartunk és próbálunk segíteni egymásnak – mondja. – A többi időben persze készülnek a dalok és percenként küldünk valami mémet a másiknak.” A közönségnek pedig egy klipet. Íme: 

Zenei tartalmak az nlc.-ről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top