Szabadidő

Magyar Film Napja: 20 magyar vígjátékot nézhetünk meg ingyen 10 napon át

Április 30-án lesz a Magyar Film Napja, és mivel a moziban most nem ünnepelhetünk, a Nemzeti Filmintézet húsz szuper magyar vígjátékot tesz online elérhetővé tíz napon át.

A Magyar Film Napja alkalmából olyan klasszikus vígjátékokat láthatunk az NFI Filmarchívum munkatársainak válogatásában, mint a Mágnás Miska, a Hyppolit, a lakáj, a Meseautó, A tanú, a Mici néni két élete, a Roncsfilm és A legényanya, de a frissebbek közül is olyan kiváló darabokat érhetünk el, mint a Moszkva tér vagy a Csinibaba. Az NFI munkatársai igyekeztek úgy válogatni, hogy nyolc évtizednyi filmtermés képviselve legyen – közölték az MTI-vel.

Az esemény hivatalos plakátja

Az esemény hivatalos plakátja

2018 tavasza óta ünneplik a Magyar Film Napját, idén a járványhelyzet miatt azonban a mozik helyett ezt az otthonunkban tehetjük meg, ha meglátogatjuk a magyarfilmnapja.hu oldalt, ahol május 10-ig tudjuk megtekinteni ezt a fantasztikus filmgyűjteményt. A vígjátékokban feltűnnek a magyar film örök nevettetői és legendás arcai köztük Bodrogi Gyula, Bujtor István, Dajka Margit, Eperjes Károly, Esztergályos Cecília, Garas Dezső, Gálvölgyi János, Gobbi Hilda, Kabos Gyula, Kállai Ferenc, Kern András, Kiss Manyi, Koncz Gábor, Latabár Kálmán, Mucsi Zoltán, Őze Lajos, Pásztor Erzsi, Pécsi Ildikó, Perczel Zita, Pogány Judit vagy Reviczky Gábor.

Magyar filmek a koronavírus idején? Erre tessék!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top