Szabadidő

Megszállottan építi a tökéletes kertet a karanténban élő házaspár

Elmúltak hetven évesek, csak szabadidejük van, és amit művelnek, arra nem találunk szavakat.

Eddig is övék volt a világ, de legalábbis Nagy-Britannia legszebb kertje (mármint ezt nem csak úgy mondjuk, hanem hivatalosan is), most, karantén idején viszont tovább emelte a tétet Marie és Tony Newton. Az angol házaspár évtizedek óta gondozza hatalmas kertjét, legalábbis a korábban nővérként dolgozó feleség; férje csak nemrég, miután nyugdíjba ment háziorvosi praxisából, szállt be a buliba. Az eredmény egészen lenyűgöző. Jelenleg több mint 3000 növény található itt – virágok, bokrok, fák -, illetve, a lekövezett teraszrészen egy high-tech madáretető állomás. A kövek egyébként felülről nézve egy bagoly arcát mintázzák.

A legszebb az egészben, hogy a kert egyáltalán nem giccses, “csak” simán gyönyörű. 38 éve készül, főleg a feleség munkája, de mostanra Tony is megszállottan építgeti. Ez már sokkal több, mint hobbi, többnyire az egész napjukat itt töltik, van, hogy kora reggel kijönnek és csak sötétedés után térnek vissza – mesélte a nő a Fox Newsnak. Ők ketten egyébként már a hivatalos korlátozások előtt karanténban éltek: a férj orvos volt, a nő ápoló, hetekkel a vírus kitörése előtt pontosan látták, mi következik – árulták el. Így, hogy lefoglalják magukat, teljes az életük, csak az unokák hiányoznak: heti többször is náluk aludtak, már csak a kert miatt is, ahol egész nap játszhattak, és amelybe még kis patakokat is kialakítottak a kedvükért.

Idős házaspár kertet gondoz

A kép illusztráció (forrás: Getty Images)

A kert annyira népszerű lett az utóbbi években, hogy megnyitották a turisták előtt, eddig legalább 14 ezren keresték fel. A hely mind a négy évszakban csodálatos, de csak nyáron szokták megnyitni – ez persze idén elmarad. 

A kertet itt tudjátok megnézni, közelről és felülről is látszik, milyen szép, hát még, ha a húsz-harminc évvel ezelőtti állapotokat is hozzávesszük.

Jut eszünkbe: Bálint gazda!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top