Szabadidő

Cecília for president! – pop arttal tiszteleg a tisztifőorvos előtt a dadaista zenész-író-festő

Semmi különös, csak DrMáriás megint elemében van.

Még csak május van, de az biztos, hogy 2020 Müller Cecília éve lesz, függetlenül attól, hogy gúnyolódni támad-e kedvünk, ha meglátjuk az országos tisztifőorvost, vagy szívünk szerint megölelgetnénk nagymamás (és nem éppen bulvármédia-kompatibilis) megjelenéséért és stílusáért. (Utóbbit persze csak negatív teszt birtokában, egy tisztességesen letöltött önkarantén után tegyük!) Ezek után tulajdonképpen csak idő kérdése volt, hogy, mint minden arra érdemes közszereplőt, őt is megfesse DrMáriás zenész-író-festő, a dadaista jazzpop iskolateremtő együttese, a Tudósok frontembere. DrMáriás tényleg mindenkit megfest a legabszurdabb helyzetekben, mivel pártpolitikával igyekszünk nem foglalkozni, inkább nem is soroljuk, kiket és hogyan. Kötelező olvasmányként mindenesetre ajánjuk a 24.hu Ha nem baszunk, akkor elfogyunk című életműösszegző interjúját. Mutatunk róla egy képet, csak hogy mindenki értse, honnan fúj a szél.

DrMáriás kézőművész saját tárlatát vezeti

DrMáriás (fotó: Neményi Márton)

Szóval megfestette Müller Cecíliát, rögtön vagy féltucat példányban, azonos motívumokkal és különböző színekkel, mint Andy Warhol, olyan címekkel, mint Cecília for president, Cecília, a nyugalom angyala, vagy Cecília megmenti a hazát. A képeket terítő Kieselbach Galéria kicsit előreszaladva ezzel a gyűjteménnyel köszönti a mentősöket, akiknek május 10-én lesz a világnapja, itt a poszt és maguk a képek is.

Egy csokor Müller Cecília-portréval köszöntjük a mentősöket ünnepnapjukon, május 10-én!

A járvány legyőzésében élen…

Közzétette: Kieselbach Galéria – 2020. május 7., csütörtök

 

A festményeket meg is lehet venni a galériában, a művész ismertségéhez képest baráti, 150 ezer forintos áron.

Még több őrült művész!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top