Szabadidő

Vedd föl mobillal, hogy bírod a járványt, és nyerj!

Online mobilfilmes fesztivál indul, a fődíj egymillió forint és reklámszerződés.

Idén – a globális helyzethez igazodva – az online térben rendezik meg a MagentaFilm Magyar Mobilvideó Fesztivált, és a fesztivál keretében kiírt pályázat kiemelt témáját is ez a szituáció adja: a koronavírus-helyzet egyéni szemszögből. 

Pályázni május 22-ig lehet max. 3 perces, mobillal rögzített videók formájában. A leadott pályamű műfaja nem kötött, lehet dokumentumfilm, rövidjátékfilm, zene klip vagy animációs film. Az elkészült rövidfilmeket WeTransfer-, vagy Google Drive-linkekként várja a fesztivál zsűrije a palyazat@magentafilmfeszt.com címen. A versenyből automatikusan kizárják a pornográf, politikai és vallási témájú alkotásokat. A szervezők kérik az alkotókat, hogy a szociális távolságtartás érdekében legalább 1,5 – 2 méter távolságra legyenek egymástól azok, akik a forgatáson részt vesznek, illetve tartsák szem előtt a hivatalosan közzétett további szabályokat is.

Filmet is lehet forgatni vele (iStock)

Filmet is lehet forgatni vele (iStock)

A zsűri elnöke Karl Bardosh, a New York University oktatója, az Amerikai Magyar Televízió igazgatója. A zsűriben többek között Muhi András producer és Kardos Sándor operatőr is helyet kapott. A mobiltelefonos filmek beküldőinek Deák Kristóf, a Mindenki Oscar-díjas rendezője és a két éve a francia Mobile Film Festivalra is meghívott Regős Ábel rendező tartanak majd mentoráló előadásokat. 

A fesztiválról hírt adó közlemény szerint a zsűri  által kiválasztott 10 legjobb filmet bemutatják a New York-i Tisch School of the Arts Egyetem telefonfilmes seregszemléjén, és nevezik őket a GlobalShortfilmAwards mobilfilm kategóriájában. Amennyiben arra érdemes alkotás érkezik a pályázatra, a Telekom az alkotóval egymillió forint értékű szerződést köt, így a kiválasztott pályamű bekerülhet a Telekom reklámszpotjába.

Filmek a koronavírus-járvány alatt:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top