Szabadidő

Apa nélkül nőtt fel, az egész internet apukája lett a YouTube-on

Szívmelengető videókban tanít vasalni, kereket, olajat cserélni, polcot felfúrni ez a férfi.
Vasalni tanít egy férfi a YouTube-on

Rob Kenney-t és családját a lehető legrosszabb pillanatban hagyta el az apja: a fiú 12 éves volt, amikor a férfi lelépett. Nem mintha lenne jó pillanat arra, hogy az ember otthagyjon csapot-papot, de a fiúknak pont ebben a korban van a legnagybb szükségük férfimintára, nem csak a biztos érzelmi háttér miatt, hanem azért is, hogy legyen, aki megtanítja őket az élet ügyes-bajos, gyakorlati problémáinak megoldására. Mint például:

  • kerékcsere;
  • vasalás;
  • olajcsere;
  • fúrás.

A férfi azóta felnött, két gyereke van (akiket szerencsére eszébe sincs elhagynia), de a kérdé csak nem hagyta nyugodni. Úgy döntött, ha már neki hatalmas munkájába került, hogy magától, segítség nélkül megtanuljon mindent, virtuális apja lesz azoknak, akik hasonló helyzetben vannak. Elkezdett hát oktatóvideókat gyártani a fenti témákban. Nem csak egészen konkrét ismereteket ad át, de olyan türelmesen és kedvesen magyaráz, hogy az ember tényleg úgy érzi, kapott egy pótapát. Nem csoda, hogy hatalmas rajongótábora lett a Dad, How Do I?, azaz Apa, hogyan kell? nevű YouTube-csatornájának.

Itt van például a videó a vasalásról:

Itt éppen dugulást hárít:

Innen pedig bárki megtanulhat nyakkendőt kötni:

“Jó felnőtteket neveleni – ez volt a célom” – nyilatkozta Kenney egy interjúban, hozzátéve, hogy pontosan tudja, hogy az apaság sokkal több, mint a gyakorlati ismeretek oktatása. Hamarosan mélyebb, komolyabb videókkal is jelentkezik, érdemes tehát követni a csatornáját.

Forrás: My Modern Met

Az apaságról bővebben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top