nlc.hu
Szabadidő

Görögország példája megmutatja, mi várható, ha túl hamar nyitnak az országok

Karanténban egy Görögországba tartó repülő összes utasa – ez lesz, ha túl hamar indítják a turizmust

Görögország példája megmutatja, mi várható, ha túl hamar nyitnak az országok.

Görögországnak viszonylag hamar szembe kellett néznie a kegyetlen valósággal és az újranyitás veszélyeivel, miután a Qatar Airlines egyik Athénban landoló járatán 91 utasból 12-nek is pozitív lett a koronavírus-tesztje, írja a Guardian cikke nyomán a 24.hu.

Karanténba zárták egy Görögországba tartó repülő összes utasát a koronavírus miat

Karanténba zárták egy Görögországba tartó repülő összes utasát a koronavírus miatt. (Fotó: Unsplash)

A görög kormány emiatt június 15-ig felfüggesztette a Katarból érkező repülőjáratokat, a 91 utast pedig azonnal karanténba helyezett. Hivatalosan június 15-től szabad az út Görögországba,  29 országból érkezhetnek ismét nyaralók az országba.

Nikolaos Sipsas járványügyi szakértő szerint az incidens rávilágít arra, milyen rizikókkal jár a turizmus a koronavírus idején. Szerinte az lett volna a legbiztonságosabb, ha meg sem nyitják a határokat, de az beláthatatlan gazdasági következményekkel járt volna. Görögországba – amelynek hazai összetermékét 20 százalékban a turizmus adja – tavaly 33 millió külföldi látogatott, amiből 19 milliárd euró jövedelme származott a mediterrán országnak.

A koronavírussal diagnosztizált utasokat 14 napra egy kormány által fenntartott szállodába zárták. A nem fertőzött utasokat hét napig tartják izolálva a külvilágtól, ezt követően újabb tesztet hajtanak rajtuk végre, és ha az is negatív, elengedik őket, írja a lap. 

További híreink a turizmusról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top