Aktuális

34 napig bogyókon éltek az amazonasi őserdőben eltévedt turisták

Az anyát és három gyerekét perui őslakosok mentették meg.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Egy hónap után mentettek ki az amazonasi őserdőből egy kiránduló nőt három gyerekével – írja az Index. A rendkívül legyengült állapotú negyvenéves nőt, valamint tíz-, tizenkét és tizennégy éves gyerekeit perui őslakosok találták meg, az ő segítségükkel kerültek haza.

A kolumbiai Puerto Leguízamóban élő nő tavaly decemberben kirándult férjével és a gyerekekkel az esőerdő egyik olyan részére, amelyet a turisták és a helyiek is csak ritkán látogatnak – írja az MTI az El Tiempo című lapra hivatkozva. Mialatt az apa vásárolni ment, heves vihar tört ki. Felesége a gyerekekkel a keresésére indult, de eltévedtek. A nő és a gyerekek 34 napon át bolyongtak az erdőben, ezalatt bogyókat ettek.

Végül egy perui bennszülöttcsoport találta meg őket. Az őslakosok a Facebookon hozták nyilvánosságra a fotójukat, így jutott az apa tudomására családtagjainak holléte. Ezt követően értesítette a kolumbiai és perui hatóságokat, segítségükkel kórházba vitték a nőt és a gyerekeket. Az anya és a gyermekek is alultápláltak voltak, kiszáradtak, gombás fertőzések és férgek borították a testüket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top