nlc.hu
Aktuális

Gyermekotthonban a dzsungel kimentett gyerekek

Kiderült, mi lett a sorsuk a dzsungelből 40 nap után kimentett gyerekeknek

Lezuhant a gépük, a 13, 9, 4 és egyéves testvérek anyja is meghalt a balesetben.

Kiengedték a bogotái kórházból azt a 4 gyereket, akiket egy repülőbalesetet követően csak 40 nap után tudtak kimenteni a kolumbiai dzsungelből – közölte a dél-amerikai állam családvédelmi hatósága. A jó egészségben lévő testvéreket, akik több mint egy hónapot töltöttek orvosi megfigyelés alatt, csütörtök este egy gyermekotthonban helyezték el.

Az anyai ágú nagyszülők időközben kérvényezték a felügyeleti jogot. A 13, 9, 4 és egyéves testvérek anyja életét vesztette a kisrepülő lezuhanásakor.

dzsungelben megtalált gyerekek

Túlélték a dzsungelt, egyelőre gyermekotthonba kerültek – Fotó: Colombian Military Forces / Handout/Anadolu Agency via Getty Images

Legyengülve találtak rájuk

A Cessna 206-os május 1-jén szenvedett szerencsétlenséget vélhetőleg hajtóműhiba miatt 7 utassal a fedélzetén az Amazonas tartománybeli Araracuara és a Guaviare tartománybeli San José del Guaviare városa között a dzsungelben. A repülőgép roncsait, valamint a pilóta, az anya és egy vezető holttestét megtalálták. A testvérek az apjukhoz utaztak látogatóba, akinek el kellett menekülnie otthonról, miután a FARC gerillaszervezet egyik szakadár csoportja folyamatosan fenyegette őt.

A mentőcsapatok 40 nap után, a baleset helyszínétől mintegy 5 kilométerre nyugatra találtak rá a gyerekekre legyengült állapotban.

A gyerekek az uitoto őslakos törzsből származnak. A hatóságok szerint helyismeretük segíthetett nekik túlélni a dzsungelben.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top