nlc.hu
Család

Így mentettek ki négy gyereket a dzsungelből

Így mentették ki a 4 kolumbiai kisgyereket a dzsungelből, ahol 40 napig éltek – videó

A mentőakcióról a kolumbiai légierő tett közzé egy felvételt.
dzungel

Sikeresen kimentettek négy kisgyermeket a kolumbiai Amazonasból helyi idő szerint péntek délután, 40 nappal az után, hogy a dzsungelben lezuhant a repülőgépük, írja az Index.

A mentőakcióról a kolumbiai légierő tett közzé egy felvételt.

A testvérek – egy tizenegy hónapos csecsemő, egy négy-, egy kilenc- és egy tizenhárom éves fiú – túlélői egy repülőszerencsétlenségnek, amely még május 1-jén történt, feltehetően mechanikai meghibásodás miatt.

Ahogy azt az nlc is megírta, a gyerekek azon a Cessna 206-os kisrepülőn utaztak, amely május 1-jén zuhant le – vélhetőleg hajtóműhiba miatt – 7 utassal a fedélzetén az Amazonas tartománybeli Araracuara és a Guaviare tartománybeli San José del Guaviare városa között a dzsungelben. A repülőgép roncsait, valamint a pilóta, az anya és egy vezető holttestét megtalálták, de a gyerekek eltűntek. A testvérek édesapjukhoz utaztak látogatóba, akinek el kellett menekülnie otthonról, miután a FARC gerillaszervezet egyik szakadár csoportja folyamatosan fenyegette őt.

A négy testvér 40 napot élt túl a dzsungelben, rovarcsípésekkel borítva találtak rájuk a baleset helyszínétől mintegy öt kilométerre, ugyanakkor egyiküknek sem volt súlyos az állapota.

Valószínűleg az mentette meg őket, hogy korábban a kutatócsapat ledobott több élelmiszer-túlélőkészletet, valamint hogy a gyermekek törzslakosok, így megkapták a dzsungelben éléshez szükséges ősi tudást.

A kolumbiai légierő hivatalos Twitter-oldalán osztott meg videót a túlélő gyermekek kimenekítéséről, amelyet kedvezőtlen időjárási körülmények között hajtottak végre.

Kiemelt kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top