Szabadidő

Ingyenes appal járhatod be virtuálisan Budapest legmenőbb filmes helyszíneit

Az elmúlt években egyre szaporodó fővárosi forgatások ihlette rendhagyó applikáció született, amelynek segítségével megismerhetjük, és be is járhatjuk Budapest összes forgatási helyszínét.
Forgatás a Pálvölgyi barlangban - Fotó: MTI

Budapest rendkívül népszerű forgatási helyszínné vált az utóbbi időben a nemzetközi stábok számára is. Ennek apropóján fogalmazódott meg az ötlet, hogy ezeket a helyszíneket egy appon keresztül is bejárhassák az érdeklődők.

A GUIDE@HAND Film Destination Budapest nevű alkalmazást a Film Destination Budapest kreatív csapata és a SZTAKI eLearning osztályának szakértői készítették okostelefonra, amely most új funkcióval bővült.

 Az angol és magyar nyelven is ingyenesen elérhető, iOS-re és Androidra is letölthető app legújabb attrakciója, hogy most már virtuális filmes túrát is tehetünk általa. A filmes sétán résztvevők többek között nagy felbontású, interaktív gömbpanoráma fotók segítségével nem csupán izgalmas információkkal gazdagodhatnak egy-egy népszerű budapesti forgatási terület kapcsán, hanem a hozzá kapcsolt filmes jelenetet is azonnal megnézhetik.

(via)

Filmek és sorozatok, amelyek Budapesten forogtak: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top