Szabadidő

Hattyútojást talált a Balatonban, saját teste melegével keltette ki

A Festetics-kastély Madárparkjában élő Totó azóta is embernek gondolja magát.
hattyú

Balatonfenyvesen vitorlázás közben egy vízen úszó hattyútojásra bukkant egy nő. Valószínűleg vihar sodorta ki a tojást a fészekből, vagy egy dolmányos varjú nem bírta el a zsákmányát.

A hölgy, aki megtalálta, egy hétig keltette a tojást, párnákon melengette és munka közben a testére kötötte azt, mivel az emberi test hőmérséklete tökéletes a keléshez. A vízimadarak tojásának kikeléséhez szükséges páratartalmat spriccelő segítségével biztosította a madárnak – írja a likebalaton.hu.

Hihetetlen, de igaz a kis hattyú története! 🥰 A madár egy Balaton vizén ringatózó tojásként került egy lakásba, és megtalálója saját testhőmérsékletével keltette ki. #likebalaton

Posted by LikeBalaton on Wednesday, June 3, 2020

A megtaláló hölgy nagyon precízen segítette a kelést, és ellátta a kis hattyút. Egy hétig nevelte a madárkát, azután elhozta Totót a Festetics-kastély Madárparkjába, amelynek vezetője, Rigó Gábor gondozza jelenleg a fiókát. „Ő most azt hiszi, hogy ember. (…) Madártáppal etetjük, egész nap a patakban vagy otthon a fürdőkádban úszkál. (…) Mi fogjuk felnevelni, és a nyár végén megpróbáljuk szabadon engedni a Balatonba” – árulta el a kis madár „apukája”.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Még több hattyú-sztori az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top