nlc.hu
Szabadidő

Modern kincsvadászat

10 éve vadásztak az 1 milliós dolláros elrejtett kincsre: most meglett

Az 1 millió dolláros ládát az ötletgazda 10 évvel ezelőtt rejtette el a szabad ég alatt a Sziklás-hegységben, és nem sok támpontot adott azzal kapcsolatban, hogy hol van a kincs, amit most megtaláltak.
Kincsvadászat - Fotó: Pexels

Forrest Fenn közel 20 éven keresztül vezetett egy galériát az amerikai Santa Feben, és azért rejtette el a kinccsel teli ládát a Sziklás-hegységben, hogy egyrészt reményt adjon az embereknek, másrészt, hogy a mozgásszegény életet élő amerikai családok is kimozduljanak a gyerekeikkel a természetbe.

A kincsesláda tartalma a következő, legalább 1 millió dollár értékben:

  • aranyrögök
  • arany pénzérmék
  • smaragd ékszerek
  • rubin ékszerek
  • ókori kínai jáde faragványok

Forrest Fenn nem sok támpontot adott azzal kapcsolatban, hogy a kincsesládát hova rejtette: egyedül önéletrajzi művében szerepel egy vers, amely utal a láda helyszínére.

A kincsvadászat eddig nem csupán örömöt hozott az emberek életébe, hanem tragédiát is: a sok ezer kincsvadász közül 5 örökre eltűnt a Sziklás-hegységben a feltételezett lelőhelyen, másokat a hatóságok kaptak el, miután titokban kezdtek el ásni, ahol ez illegális.

Ám a kaland most véget ért: Forrest Fenn június 7-én honlapján jelentette be, hogy valaki megtalálta a ládát, de ennél semmi többet nem árult el, csak annyit: a szerencsés megtaláló egy fotóval bizonyította neki, hogy tényleg a galériatulajdonos által elrejtett kincseket találta meg.

(via)

Még több hasonlóan hasonlaón izgalmas történet az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top