Szabadidő

Életre kel a videojáték: leleplezték a LEGO Super Mario játékokat

A videojáték-legenda egészen különleges új játékélményt hoz a dán építőkockák világába.

Június 16-án végre kiderült, mi az eredménye két világszerte ismert játékgyártó, vagyis a LEGO és a Nintendo együttműködésének: bemutatták ugyanis a LEGO® Super Mario™ játékok teljes termékválasztékát. A rajongók az áprilisban megjelent LEGO Super Mario gyűjteményüket így egy sor új kiegészítő szettel, karaktercsomagokkal és szupererő csomagokkal egészíthetik ki.

A Nintendóval közös különleges együttműködésnek köszönhetően a LEGO Super Mario teljesen újraértelmezi azt, ahogy az emberek az offline világban játszhatnak Super Marióval. A ma bemutatott termékek lehetővé teszik a rajongóknak, hogy megépítsék Mario házát, megkeressék a Toad által elrejtett kincset és megküzdjenek Koopa Troopával a védett erődben. De természetesen ez még nem minden!

A LEGO Super Mario lesz az idei év slágerajándéka

A LEGO Super Mario figurája elmossa a határt a fizikai és a digitális világban zajló játék között (Fotó: LEGO)

Az együttműködést még idén korábban jelentették be, ezután pedig áprilisban leleplezték a Super Mario-figurát, valamint a kezdőpálya készletet és két kiegészítő szettet. A kezdőpálya a kulcs a teljes játék elindításához, mivel ez az egyetlen szett, amely tartalmazza a Mariót, amely LEGO kockákból épített pályákon való játék közben gyűjti a videojátékból ismert jellegzetes érméket. A LEGO Super Mario újfajta interakcióval és játékkal egészíti ki a hagyományos LEGO kockákkal való játékot.

Minden készletben egyedi kihívások és karakterek sora található, amikkel játszhatunk egyedül, vagy megmérkőzhetünk a barátainkkal. A készletben szereplő csomagokból felépíthető pályákat tetszőlegesen lehet kombinálni, a Mario-figura fejébe és testébe épített LCD-kijelzők segítségével pedig nyomon követhető, hogy hány pontot sikerült szerezni az egyes pályákon. Az ellenfelekért járó pontokat, valamint a pályák bizonyos részein aktiválható különleges képességeket egy, a figura aljába épített szenzor olvassa le vonalkódos matricákról.

GIF
A LEGO Super Mario pályákat mindenki tetszés szerint kombinálhatja (Forrás: Birkás Péter/24.hu)

„Minden játékosnak különbözőek az igényei és a képzelőereje. Azzal, hogy már meglévő LEGO kockákat adtunk a kezdőpályához és a különböző LEGO Super Mario kiegészítő szettekhez, reményeink szerint az emberek számtalan különböző Mario világot tudnak építeni, és ez korlátlan szórakozást nyújt nekik” – mondta Takashi Tezuka, a Nintendo játék producere és igazgatósági tagja.

„Super Mario egy ikon, a rajongók pedig nagyon várták, hogy megjelenjen a termékcsaláddal kapcsolatos összes részlet” – tette hozzá Jonathan Bennink, a LEGO vezető tervezője.

A LEGO Super Mario pályákat mindenki tetszés szerint kombinálhatja

Az alapkészlet bemutatását követően most 16 új “pályát” lepleztek le (Fotó: LEGO)

A játékhoz egy ingyenes, okostelefonra telepíthető applikáció is tartozik, amely segít az offline játékélmény fokozásában. Annak érdekében, hogy a gyerekeket arra motiválja, hogy újabb és újabb pályákkal álljanak elő, az applikáció folyamatosan nyomon követi a pontszámokat, nagyítható és forgatható digitális építési útmutatóval segíti az építés folyamatát, továbbá javaslatokat ad az egyéb kreatív építéshez és játékhoz. Emellett az alkalmazás biztonságos fórumot nyújt, ahol a gyerekek megoszhatják az ötleteiket a barátaikkal.

A teljes LEGO Super Mario választék 2020. augusztus 1-én jelenik meg, de a cég weboldalán a kezdőcsomagokra a rajongók előrendelést is leadhatnak.

(A cikkben látható GIF-ért köszönetet mondunk Birkás Péternek, a 24.hu szakújságírójának)

További cikkeink a LEGO játékokkal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top