Szabadidő

Veszélyes teknősbébit fogtak Délegyházán

Most még cuki a kis aligátorteknős, de akár 34 kilósra is megnőhet, és akár az ujjunkat is leharaphatja.
aligátorteknős bébi

Elsőre nagyon aranyosnak tűnő teknősbébire bukkantak Délegyházán, ám az aligátorteknős egyáltalán nem játékszer, ha megnő, nagyon veszélyes lehet – írja a Blikk.

Pár héttel ezelőtt, néhány száz méterrel arrébb már találtak egy kis teknőst, és Both Zoltán vadállatbefogó már akkor sejtette, hogy ahol egy van, ott lesz több is. Egy nőstény aligátorteknős ugyanis 5-25 tojást rak.

Ilyen volt a korábban megtalált bébi aligátorteknős:

Az aligátorteknős tartása Magyarországon engedélyhez kötött, nem lehet csak úgy kisállatkereskedésben megvásárolni. Nálunk nem őshonos, de a megunt és kidobott állatok szaporodnak a hazai tavakban, és átvészelik a telet is. Akár 34 kilósra is megnőhetnek, harapásuk pedig nagyon veszélyes, akár az ujjunkat is képesek leharapni. Itt egy szemléletes videó az aligátorteknős és az ananász találkozásáról:

Both Zoltán azt tanácsolja, ha gyanús teknőst látunk, ne bántsuk őket, mert mostanában kelnek ki a mocsári teknős kicsik is. Inkább készítsünk fényképet, és értesítsük például az állatkertet, ott be tudják azonosítani az állatot, és akár az elhelyezésben is tudnak segíteni.

(Kiemelt kép: Facebook/Both Zoltán)

Nem ez volt az első eset, hogy aligátorteknőst találtak Magyarországon:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top