Szabadidő

Egy napig újra lesz szabadstrand a Római parton

A tavalyi tesztnap után idén is megnyitják a szabadstrandot a Római parton, egy nap erejéig.

Közel 50 éve nem volt példa arra, amikor tavaly egy napra megnyitották a szabadstrandot Budapesten, a Római partnál, miután kiderült, hogy a Duna vize annyira tiszta volt az érintett szakaszon, hogy alkalmassá vált a fürdőzésre – írja a szeretlekmagyarorszag.hu

A Maradjanak a FÁK a Rómain Facebook-oldalon még múlt héten került ki az a bejegyzés, amely szerint a Duna idén is alkalmas a fürdésre a Római partnál. Mint írják, a kerületi önkormányzat idén is rendszeres laboratóriumi vizsgálatokkal ellenőrzi a víz minőségét. A vizsgálatok eredményét az interneten közzétett jegyzőkönyvekben lehet ellenőrizni. 

A civil szerveződés ezért július 11-re Tesztnap 2.0 – Római Szabadstrand és jelzőrendszer címen eseményt hirdetett a Facebookon. A szabadstrand megnyitásával egy időben bemutatják a zászlós jelzőrendszert is, amely a strand vízminőségéről tájékoztatja majd az embereket. Emellett kerekasztal-beszélgetést is szerveznek, amelynek témája a Római Szabadstrand további sorsa, de lesz piknik, bográcsozás, 18 órától pedig a VAHÚR csodát lát zenekar koncertezik a közönségnek. 

Egy napra ismét lesz szabadstrand a Római parton

A Római parton 50 éve tilos a fürdőzés (Fotó: Maradjanak a FÁK a Rómain/Facebook)

Ahogy a fakaromain.hu stábja írja: „a Római Szabadstrandot továbbra is támogatja mind a kerületi mind a fővárosi önkormányzat. A helyi civil csoportok üdvözlik, hogy lekerült a napirendről a környezetpusztító, az elmúlt hat év fejlesztési kapacitásait és közel kétmilliárd forintot felemésztő mobilgát terve és elindulhat a Római fejlesztése. Céljuk, hogy a part természetes értékeinek, közösségi funkcióinak megőrzése mellett nonprofit módon nyisson meg a római-parti szabadstrand.”

További cikkeink strandolással kapcsolatban: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top