nlc.hu
Szabadidő
Vidrákat ment a mentős

Dobj el mindent, mentett vidrák következnek!

Bűbájos és kiváló ismeretterjesztő videó jelent meg az Országos Mentőszolgálat egyik munkatársáról, aki amikor nem embereket ment, akkor vidrákat.

Nagyon szeretjük a mentők és a rendőrség Facebook-oldalát is, ahova rendszeresen tesznek ki videókat kollégáikról ezek a hivatalos szervek, ami nagyon jó dolog. A napokban így ismerhettük meg Töreki Tamás mentőtisztet, aki immár 21 éve teljesít szolgálatot a Nagyatádi Mentőállomáson, és nem mellesleg szabadidejében vidrementéssel foglalkozik.

A róla szóló videóban bemutatja kis kedvencét, a hatéves Bendegúzt, akit kölyök kora óta nevel. Annak idején valószínűleg egy macska lophatta el az anyja mellől, de szerencsére sikerült a kis vidrát megmenteni, s azóta is a nagyatádi park lakója. Bendegúz párja a 22 esztendős Luca, aki egészen idősnek számít már fajtársai között, de nyilván fogságban jóval tovább elélnek ezek a kedves jószágok, mint vadon, ahol 16-18 évig élnek.

Ahogy azt mi is megírtuk korábban 2020 emlős állata Magyarországon a vidra, mentésükkel foglalkozik szabadidejében a magyar Aquaman, Megyeri Balázs is.

Ha te is vidrarajongó lennél, parancsolj:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top