Szabadidő

Vidrákkal haverkodik a magyar Aquaman

Az nlc olvasói is találkozhattak már Megyeri „Blaise” Balázs nevével, aki valódi polihisztor, hiszen amellett, hogy zenél, dalszöveget ír vagy épp a SzívCity nagyköveteként az életmentő applikációt is népszerűsíti, ha úgy alakul, a DC-univerzum világsztárja, az Aquamant alakító Jason Momoa bőrébe is belebújik, ugyanis a forgatásokon dublőrként helyettesíti a honolului születésű modellt és színészt. 

A „magyar Aquaman” azonban emellett a természetvédelem iránt is elköteleződött, és stílszerűen a vízi állatok megmentésével kezdett foglalkozni. Instagram-oldalán pedig ennek első eredményei is megjelentek, Balázs ugyanis nemrég az alábbi fotót és videót is megosztotta követőivel. 

A színész-zenész-multitálentum az alábbi videó alá néhány gondolatot is írt: „bár a történelem már sokszor megpróbálta nekünk megtanítani, de még mindig elfelejtjük, hogy a Föld megóvása a mi felelősségünk, mivel a bolygó nem egy kimeríthetetlen hűtőszekrény és feneketlen szemetes, amiből mi akkor veszünk ki, amikor akarunk, ha pedig valamire már nincs szükségünk, egyszerűen visszadobjuk. Magyarország gazdag természeti erőforrásokban és kulturális értékekben. Sajnos azonban az elmúlt években több őshonos faj is kipusztult. Tenni szeretnék ez ellen, ezért a testvéremmel és a barátaimmal nem kisebb célt tűztünk ki, mint, hogy ezek a fajok visszatérjenek a hazai ökoszisztémába. Ennek egyik első lépéseként vidraóvodát tervezünk, sok kis vidrakölyökkel. Tudtad, hogy a vidrák egész életre választanak párt maguknak? Köszönjük a Tisza – tavi Ökocentrumnak, hogy segítenek álmaink megvalósításában”

A magyar Aquamannek innen is drukkolunk a kezdeményezéshez!

További cikkeink vidrákról és egyéb vízi állatokról:

Vidraóvodát tervez a magyar Aquaman

Megyeri “Blaise” Balázs vidraóvodával csábítaná vissza hazánkba a védett állatokat (Fotó: Viktor Sabo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top