Életmód

Rámegy a vízi állatok megmentésére a magyar Aquaman

Vidrák, mocsári teknősök és néhány különleges halfaj visszatelepítését tűzte ki célul a Fishngo. A Let it Go kampány népszerűsítésére a magyar Aquamanként is ismert Megyeri Balázs Blaise-t kérték fel, aki örömmel igent mondott. „Egyfelől mert ez az ország az otthonom, másfelől pedig a fiatal koromat a Velencei-tó partján töltöttem a családommal. Ezenkívül pedig hiszek abban, hogy gyermekeinkben van a jövő!” – mondta Jason Momoa fotódublőre.

Megyeri Balázs nem közömbös a vízi világ iránt

Megyeri Balázs nem közömbös a vízi világ iránt (Fotó: Victor Sabo)

Weigert Péter, a Fishngo Applikáció ügyvezetője a kampány kapcsán elmondta, hogy „a víz az élet bölcsője… Aquaman pedig egy szimbólum, aki egyensúlyt teremt az emberiség és a vízi világ között, valamint védelmezi is ezt a békét. Egyfajta tiszteletre és megértésre tanít minket, hogy mi is hasonlóképp cselekedjünk.”

Az utóbbi századokban az emberi tevékenység következtében a Föld vizes élőhelyeinek 87 százaléka elpusztult, arányuk az elmúlt 40 évben 30 százalékkal lett kevesebb. 1970 óta az élőhelyekhez kötődő gerinces fajok populációi 83 százalékkal zsugorodtak, Európában pedig csupán a 40 százalékuk egészséges.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top